Ücretli ve Ücretsiz Backlink Sorgulama Hizmeti Veren Siteler

Sitemize backlink almak için rakip sitelerin backlink aldığı yerleri incelemekte fayda var. Bunu diğer konularımızda da değinmiştik. Rakip siteleri incelemek sitemizin kalitesini arttırabilmemizi sağlar. Backlink servisleri gerek analiz gerek backlink (link çıkışı) alabileceğimiz siteleri bulmamızı sağlar. Örneğin rakip siteleri incelerken bulacağımız PageRank değeri yüksek sitelerden mümkünse backlink alabilmemizi, ücretsiz veya ücretli dizin adreslerini öğrenebilmemizi sağlar.
Backlink hizmeti sunan servislerin kimisi ücretliyken kimisi ücretsiz backlink hizmeti sunmaktadır. Peki nedir bu backlink servisleri?


Ücretsiz Backlink Siteleri

Ücretsiz backlink hizmetleri sunsalar da bazı eksiklikleri mevcut olan sitelerdir. Ücretsiz olmasıyla bu eksiklikler gözardı edilebilir. Ücretsiz backlink sorgulama hizmeti veren siteler zaman geçtikçe güncellenecektir. İşte ücretsiz backlink hizmeti veren siteler.

1- Backlink Shitter



Tamamen ücretsiz backlink sorgulama hizmeti vermektedir. Sitelerin link çıkışlarını, gelen linkleri, PageRank değerlerini, link çıkışının olduğu zaman damgasını öğrenebilirsiniz. Sitenin tek sıkıntısı bu hizmeti sağlarken biraz yavaş olması. Ücretsiz olduğu için bu yavaşlığı gözardı etmek gerekir. Rakip analizi yaparken veya backlink alabileceğiniz siteleri keşfederken birebirdir.

2- Backlink Watch



Backlink Watch sitesi muhtemelen Semrush backlink API kullanarak bu hizmeti sağlamakta. Siteyi kullanarak maksimum 1000 backlink verisine ulaşabilmektesiniz.

Ücretli Backlink Servisleri

Ücretli backlink servislerine geçmeden önce bu sitelerin demo sürümler sunduğunu da belirtmek gerekir. Kimisi 1000 veriye kadar kimisi ise 100 backlink verisine kadar göstermekte. Demo versiyonlarını kullanarak sitelerin kalitesini ölçebilir, size uygun hizmet veren backlink sorgulama servislerinden birini seçebilirsiniz. Peki ücretli backlink sorgulama hizmeti veren siteler nelerdir?

1- Ahrefs Backlink Checker



Ahrefs sunduğu grafikler ile ve site pagerank, moz değerleri ve link çıkış sayılarını göstererek kullanıcıya kapsamlı bir hizmet vermekte. Backlink ve seo konularıyla uğraşan kişilerin sıklıkla tercih ettiği hizmet olarak öne çıkıyor. Tabii bu hizmet kısmen ücretsiz. Günlük 5 sorgulama hakkı tanımaktadır ve maksimum 100 backlink verisi sunmaktadır. Daha fazla işlem yapabilmek için ücretli üyeliğe sahip olmalısınız. Ücretli bir şekilde backlink servisini 1 haftalık bir kullanım için 7 dolar ödemeniz gerekiyor. Aslında ücretsiz olarak sunduğu maksimum 100 backlink verisi de rakipler hakkında fikir sahibi olmamız için işe yarıyor.

2- Majestic Backlink Checker



Majectic'de ahrefs gibi popüler hizmet sunan sitelerden biri. Sitelerin pagerank değerini, spam skorunu ve diğer detayları da grafik halde sunmakta. Tabii bu hizmetten tamamen faydalanmak için ücretli üyelik almanız gerekiyor. Majestic'i diğer sitelerden ayıran en büyük iki özelliği bulunmakta. Birinci özelliği sitelerin güncel backlink listesini sunması. İkincisi ise sitelerin geçmiş backlink verilerini sunması. Rakiplerinizin geçmiş backlink verileri ve güncel backlink verilerini karşılaştırarak hangi backlinklerden vazgeçmiş, hangilerini yasaklamış fikir sahibi olabilirsiniz. Sizde bu verileri gözönünde bulundurarak sitenize bir yol çizebilirsiniz. Alınan backlinklerin "anchor text" kullanımları, nofollow veya dofollow etiketli olup olmadıkları gibi bilgileri de sunmakta.Tabii dediğimiz gibi tüm özelliklerden yararlanmak için üyeliğinizi ücretli sürüme yükseltmelisiniz.

3- Moz Backlink Aracı


Moz sitesi 2004 yılından beri aktif olduğundan kullanıcılar için güvenilecek bir araç olarak görünmekte. 0-10 arasında skor puanları göstererek sitelerin puanlamasını yapmakta ve hangi sitelerin spam kategorisinde hangi sitelerin değerinin yüksek olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

4- Semrush Backlink Hizmeti



Diğer backlink hizmeti veren servisler gibi Semrush sitesi de sitelerin PR değerlerini spam skorlarını göstermekte. Trafik analiz sayfasıyla rakip sitelerin hangi kelimelerde sıralamaya sahip olduklarını da görebilirsiniz. Trafik analiz sayfası Google Keyword Planner'a benzer bir yapıda istatistikler sunmakta. 
Semrush, bağlantı metinleri, nofollow ve dofollow hizmetleri sunarak diğer rakiplerinin gerisinde kalmamıştır. Kullanıcılar tarafından da sıkça tercih edilmektedir.

5- Monitor Backlinks



Ücretli ve ücretsiz versiyonu bulunmaktadır. Ücretsiz versiyonunda sınırlı sayıda işlemler yapmak mümkündür. Bu süreç içinde sadece backlink sorgulaması yapılmaktadır. Sunduğu istatistikler renkli olup kullanıcının grafikleri ve diğer verileri daha rahat anlamasını sağlar. Sitelerin C Class Ip sayılarını dahi göstermektedir. Sitelerin nereden backlink aldıklarını, kaç tane aldıklarını, backlink durumlarını detaylı bir şekilde göstermektedir.

6- Web Seo Analytics

10 günlük deneme sürümü sunmaktadır. Alexa trafik bilgilerini ve diğer backlink bilgilerini sunmaktadır. Sunduğu bilgileri grafiklerle gösterip kullanıcıya detaylı ölçümler vermektedir. Link inşası gibi konularda da site ipuçları göstererek size yardım etmektedir. 

7- Link Research Tools



Derinlemesine ve kapsamlı analizler sunarak popülerlik kazanmakta. Backlink dışında Serp takibi yapabileceğiniz hizmetler de sunmakta. Ücretsiz sürümünde ise sunduğu birçok hizmetten sadece 4 tanesini kullanmanıza izin vermekte ve bunlardan birisi backlink sorgulama hizmeti. Derinlemesine sunduğu hizmet ile webmasterlar tarafından çokça tercih edilmekte ve önerilmektedir.

8- Search Metrics



Ücretsiz versiyonu rakiplerinin gerisinde kalırken ücretli versiyonu detaylı backlink bilgileri sunmaktadır. Kullanıcılar da ücretli versiyonu önermekte. Ücretsiz versiyonunda sunduğu grafikler sorunsuz olduğundan bu yönünü avantaj olarak görebiliriz. Biliyoruz ki veri sunmanın dışında bunu sorunsuz ve güzel bir görselle de anlatabilmesi verileri daha rahat anlamamızı sağlar. Ücretli sürümde backlink analizinin dışında farklı seo analizleri (trafik bilgisi, anahtar kelime bilgisi...) de sunmaktadır.

Ücretli ve ücretsiz backlink hizmeti sağlayan sitelerin sonuna geldik. Yeni siteler keşfettikçe makale güncellenecektir.