SEO Nedir?

Arama Motoru Optimizasyonu ( İngilizce : Arama Motoru , Konsol ) ve kısaltılmış ( SEO veya SEO ), Google gibi ücretsiz arama motorlarının (ücretli olmayan) sonuçlarında bir web sitesi sayfasının veya bir web sitesinin görünümünü iyileştirme bilimidir , böylece nasıl yapıldığının incelenmesi yoluyla Arama motorlarının çalışmaları ve arama motoru sonuçlarının sıralanmasını ve iyileştirilmesini etkileyen faktörlerin yanı sıra e-pazarlama alanının dallarından biri olan sitelerdeki bazı hata ve sorunların tedavisi .

İlk arama sonuçlarının arama motorları aracılığıyla siteye gelen ziyaretçi sayısına büyük etkisi nedeniyle, resim ve video (işitsel ve görsel malzeme), yer ve haber aramalarını içeren arama motorlarında ilk arama sonuçlarının önemi göz önüne alındığında, uzman ve uzman haline gelen ve hatta öğretilen bu alanın önemi artmıştır.

SEO'nun kurumsal web siteleri ve e-ticaret faaliyetleri için faydaları

Arama motorlarından yararlanmak için diğer seçeneklerin varlığına ek olarak, şirketlerin ve ticari projelerin kârlarını ücretsiz organik trafik yoluyla artırmaya katkıda bulunan web sitesi ziyaretlerinin ana kaynağı olduğundan, bireylerin web siteleri, özellikle projeler ve ticari faaliyetler için web siteleri için SEO faydaları çoktur. Ücretli reklam kampanyaları aracılığıyla arama motoru pazarlama kampanyaları aracılığıyla. Örneğin, sitenizi arama motorları için yapılandırarak ve bir anahtar kelime için rekabet ederek, aylık 1000 arama hacmiyle, bu anahtar kelime için arama sonuçlarının ilk sayfasında potansiyel müşteriler önünde 10.000 kez görüneceksiniz.

Örneğin bir blogger sitesine bile seo uygulanabilir.